Lue "Zypher" Green

Fat Dwarven Decker

Description:

 Lue Green ”Mr Zypher”
Dvärg 26 år gammal med hårfästet 118 cm över markytan och imponerande 86 kg rent fett och ben. Långt stripigt hår och ett stort skägg.
Personlighet:
Över 20 år av dataspelande på elitnivå har lärt Lue den hårda vägen att inte lita på någon till 100% och att bränna pengar och exp direkt eftersom en död barbar/pilot i sin Z 32 ASSASIN inte kan spendera exp och att en bättre rustning kan rädda ditt liv. Världen/världarna är uppbyggd av fyrkanter som är lätta att följa för alla med en halv hjärna så man måste tillämpa metalogik för att vara ett steg före och oberäknelig utan att tappa sig själv i kaoset där ute. Fördelen med VR är att ens känslor kan editeras bort inför sina medspelare. Ute i köttvärlden är det svårare att dölja sina motiv och känslor. Något han börjar bli riktigt bra på efter lång träning.
Bäst trivs bäst sittande, gärna utan att behöva se sig själv. Gillar att umgås och såklart att vara uppkopplad minst 12 timmar om dygnet. Mammas mat, laga mat själv, Bud light och regn ligger också högt på listan av saker som gör honom glad. Han har fått sin fars lugn när det gäller och sin mors heta colombianska temperament om man förolämpar hans ras (både hans mors nationella och hans metaras). Har dock en tendens att stamma när han blir upprörd eller nervös.
Nu ligger fokus framåt. Har senaste månaderna gjort diverse jobb åt alltifrån privatdeckare till gangsters. Pengar har han lite svårt att hålla i men han har insätt att han måste nog börja satsa på sig själv på flera nivåer om han skall klara livet i gränslandet mellan lag och kaos.
Har efter Aztecincidenten insätt att hans moral och etik är något avtrubbad. Vet att han borde känna mer skuld men det känns avlägset.
Qualities:
Quick Healer: +2D6 på alla läkeslag av/på/för Lue
Mild allergy laktos: -2D6 på fysiska test under påverkan av allergin
Incompetens athletics: är unaware
Sinner: Microdeck Industries Limited SIN

Bio:

Lue Green föddes i Auburn 25 februari 2052, enda sonen i en syskonskara av sju till Biff och Juanita Green; Stolta ägare till ”THE LITTLE PEOPLE”, snabbmatshak av kvalisort och delikattes för ”under medellängds metamäniskor”. Närd på snabbmat, en kärleksfull mamma som alltid var rädd att sonen skulle gå hungrig växte Lue snabbt och blev en ruggigt bastant pojk. Dock spenderade han nästa all tid utanför skolan i matrixen vilket oroade båda föräldrarna en del och stillasittandet ledde till att han klassades som gravt överviktig redan innan han nått tonåren.

2061- Började hänga med gaffaboysen i kvarteren och knäcka arkadspel och enarmade banditer. Eftersom han hade ett huvud för teknik lagade/fixade han allt möjligt åt sina kompisar. Fortsatte dock i skolan trotts påtryckningar från de lokala gängen att sluta och göra karriär. ”Du som är så smart med apparater kan ju tjäna pengar…etc.etc”

2068- Tog på skoj ett Stanford-Binet test i skolan och blev två veckor senare erbjuden att börja läsa vid Microdeck Industries Corporate University Seattle på heltäckande stipendie. Hans poäng hade varit 162 och profilen från skolan visade att programmering och elektronik var rätta ämnena för Lue.

2072- Ex-jobb på M I RaD för ”DEN NYA MATRIXEN”. Microdeck Industries utvecklade en stor del av de automatiserade algoritmer som patrullerar Matrixen med syfte att övervaka och logga dess användare.

2073- Våren: Examen och lyckliga föräldrar. Direkt provanställning på M I RaD.

2073- Sommar: Han börjat ta upp sin gamla vana av att själv smyga runt ute på nätet och började upptäcka hur uppbyggnaden av nätet som korporationerna ville ha har går till och på vems bekostnad. Han själv satt i gräddfilen med bra lön, katt (klonad men ändå) och ett jobb han gillade. Men på för många andra ställen i världen sköttes jobbet av människor med inopererade chip som berättade för dem vad och hur de skulle jobba. Utan lön och utan bostad! De var slavar. Samhället som skapat detta ville Lue inte tillhöra.

2073- Sensommaren/Hösten: Lue Green, Will Gracey och Benjamin Mylner börjar konspirera om hur de skall göra livet bättre för dessa slavar och samtidigt straffa de skyldiga. Operation fria viljan sätts igång. Lue och Will är hjärnorna bakom och Benjamin är med på ett hörn för att hjälpa Lue med ett stort problem. Med hjälp av Benjamin gör han en longhack av det Microdeck Industries Lightwave X22, som han fått inopererat av företaget, för att bränna ut de obligatoriska spårsändarna. Även för att aktiverat hotsim modulen.

2073- December: En vecka innan jul gick fyra av Aztecs största sweatshops i Mellanamerika ner då deras arbetar helt plötsligt fick tillbaka sin fria vilja. Upplopp utbröt och Aztec slog tillbaka mot ”revolten” med dödlig kraft och GOD upptäckte snabbt att det fanns ett stort säkerhetshål i en säkerhetsapplikation som Microdeck Industries tillhanda gav Matrixen. Mr Huddson, chefen för avdelningen RaD på M I flydde landet och 50-taletet programmerare flydde sina jobb i panik med rädsla för sina egna liv. Några få blev gripna därav Benjamin Mylner. Han gavs till Aztec som hjärnan bakom detta sabotage. Mr Huddson hittas garrotterad på ett hotel i Honduras två dagar senare. Lue hade då redan lämnat företaget och försvunnit i mängden av andra som flytt i panik. En praktikant verkar ingen leta efter.

2075- På vinden hemma hos mamma och pappa satt nu en beslutsam ung man. Efter något år som egen ”företagare” har han insätt att han måste sikta högre. Med hjälp av Jose Rosa har Lue börjat gräva i vem som har kontakterna för att sätta honom i jobb på skuggmarknaden. Ett riktigt jobb skulle han aldrig mer kunna ta kände han. Rosa har nu riktat Lues näsa åt ledaren till det upplösta gänget Fury Roads håll. Han var tydligen medlem i Rojo Rapidos för flera år sedan. Skall vara en skön snubbe med stora fickor som han gärna bjuder på. Ryktet på nätet säger dessutom att han är en pensionerad shadowrunner. En riktig alltså. Sådan man spelar i Shadowrun online!! Fett ös. Kan det bli större……

Lue "Zypher" Green

Shadowrun 5 danielpf